06 - 58 85 11 03 info@voeding-wijzer.nl

Tarieven

Kosten dieetzorg / dieettarieven

Ziektekostenverzekering

 

  • U krijgt 3 uur dieetadvisering vergoed uit uw basis ziektekostenverzekering.
  • Let wel op dat uw eigen risico, behalve van kinderen tot 18 jaar, daarbij aangesproken wordt.
  • Bij veel zorgverzekeraars krijgt u ook een vergoeding uit de aanvullende verzekering. Bekijk uw verzekeringspolis of neem contact met uw zorgverzekeraar op om helder te krijgen of u voor meer uren dieetkostenvergoeding in aanmerking komt.

Ketenzorg (Gecoördineerde multidisciplinaire zorg)

  • Voor een aantal ziektebeelden zijn er afspraken gemaakt tussen de overheid en de zorgverzekeraars om deze wel via de basisverzekering te laten vergoeden.
  • Hierbij gaat het om Diabetes (suikerziekte), COPD (chronische longziekten) en CVRM (hart-en vaatziekten). De behandeling van de diëtist wordt bij deze ziektebeelden vergoed vanuit de basisverzekering.
  • Diëtistenpraktijk Voeding->Wijzer is aangesloten bij de zorggroep “Humo” . Het betreft de ketenzorg in het gebied van Zaltbommel, Maashorst en Oss.

Dieettarieven

Indien u al 3 of 4 uur in het kalenderjaar aan dieetadvisering heeft gebruikt en u niet (meer) aanvullend verzekerd bent voor dieetzorg, dan gelden de volgende tarieven:

9

Soort consult Directe tijd Indirecte tijd Tarief
Intake/eerste consult/lang consult 60 min 30 min €117,00
Vervolgconsult/kort consult 25 min 5 min €39,00
Telefonisch consult/e-mail consult kort 10 min 5 min €19,50
Telefonisch consult/e-mail consult lang 25 min 5 min €39,00

 

Toelichting behandeltijd

De behandeltijd die de diëtist in rekening brengt bestaat uit twee componenten:

  1. De directe tijd: de tijd waarbij u als cliënt aanwezig bent.
  2. De indirecte tijd (individueel dieetvoorschrift): de tijd die de diëtist besteedt aan o.a. het analyseren van voedingskundige, diëtistische en medische gegevens, het eventueel berekenen van de voeding en het samenstellen van een persoonlijk advies, het informeren van de verwijzer en het registreren van uw gegevens. Hier bent u als cliënt doorgaans niet bij aanwezig. Deze tijd maakt deel uit van de behandeling.

Een consult bestaat uit directe en indirecte tijd. De indirecte tijd wordt vanaf 2019 als een individueel dieetvoorschrift gefactureerd. De totaal bestede tijd wordt afgerond op kwartieren.

Voor een huisbezoek geldt een toeslag van €27,50 per keer.
Verdere informatie kunt u bij de Algemene Voorwaarden vinden.

Afspraak maken?

Wilt u graag in contact komen met een van onze diëtisten? Neem dan via onderstaande gegevens contact met ons op. Wij helpen u graag.

Postadres

Schutsboomstraat 86, 5374 CD Schaijk